Асоціація міні-футболу (футзалу) Волинської області
Неділя, 05.05.2024, 18:40
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
АМФВ
Головна » 2009 » Вересень » 3 » Затверджено Регламент змагань на сезон-2009/2010
Затверджено Регламент змагань на сезон-2009/2010
17:04
Виконавчий комітет Асоціації міні-футболу (футзалу) Волинської області затвердив Регламент змагань, що відбуватимуться у сезоні-2009/2010 під егідою АМФВ. Отже, ви можете вивчити усі пункти цього документу та висловити свої побажання у коментарях до цього матеріалу. Нас цікавить як Ваша загальна думка, так і позиція щодо дисциплінарних санкцій, які будуть діяти під час проведення змагань.
 
Отже, Регламент проведення змагань з міні-футболу (футзалу) під егідою АМФВ у сезоні 2009-2010 років.

1. Нормативно-правова база Регламенту

Нормативно-правовою базою Регламенту є:

- Закон України „Про фізичну культуру і спорт” 1993 року, зі змінами та доповненнями.

- Господарський кодекс України.

- Закон України „Про ліцензування окремих видів господарської діяльності” 2000 року, з змінами та доповненнями.

- Постанова Кабінету міністрів України „Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів” 1998 року.

- Правила гри у футзал 2005 року.

- Дисциплінарні правила Федерації футболу України 2007 року, зі змінами та доповненнями.

- Статут АМФВ 2008 року.

- Порядок забезпечення громадського порядку і безпеки під час проведення футбольних матчів, затверджений постановою Кабінету міністрів України від 29 червня  2004 р. № 823.

 

2. Мета і завдання Регламенту

Мета Регламенту:

- Метою Регламенту є визначення принципів організації та проведення змагань з міні-футболу (футзалу) серед команд Волинської області (далі - змагання) під егідою Волинської обласної громадської організації „Асоціація міні-футболу (футзалу) Волинської області” (далі – АМФВ).

Завданнями Регламенту є:

- Сприяння проведенню змагань на рівні вимог ФІФА, УЄФА, ФФУ, АМФУ, регламентних документів міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту та АМФВ.

- Встановлення порядку здійснення керівництва та контролю за організацією та проведенням змагань.

 

3. Мета і завдання змагань

Мета змагань:

- Метою змагань є популяризація та піднесення престижу міні-футболу (футзалу) в Україні та у Волинський області зокрема, забезпечення необхідного рівня майстерності футболістів для успішного виступу клубних та збірних команд в національних та міжнародних змаганнях.

Завдання змагань:

- Сприяння подальшому розвитку міні-футболу (футзалу) у Волинській області.

- Підвищення рівня майстерності футболістів-аматорів.

- Створення необхідних умов для підготовки та успішного виступу клубних і збірних команд області у національних та міжнародних змаганнях.

- Визначення місця команд у турнірній таблиці відповідно до вимог Регламенту.

- Створення комфортних та безпечних умов для учасників змагань і глядачів.

- Забезпечення умов для формування брендів „Чемпіонат Волинської області з міні-футболу (футзалу)”, „Чемпіонат міста Луцька з міні-футболу (футзалу)”, „Кубок Волинської області з міні-футболу (футзалу)” та „Кубок міста Луцька з міні-футболу (футзалу)”.

 

4. Умови проведення змагань

Керівництво змаганнями:

- Згідно з Договором з управлінням спорту, сім’ї та молоді Волинської облдержадміністрації та Волинської обласної громадської організації „Асоціація міні-футболу (футзалу) Волинської області” виключне право на загальне керівництво і контроль за організацією та проведенням змагань з футзалу належить АМФВ.

- Змагання проводяться за принципами „Чесної гри” згідно з календарем змагань, наданим Виконкомом АМФВ.

- Оперативне керування  змаганнями здійснює АМФВ.

- У змаганнях під егідою АМФВ мають право брати участь тільки команди, які взяли зобов’язання виконувати статутні та регламентні норми і рішення ФІФА, УЄФА, ФФУ, АМФУ, АМФВ; своєчасно сплачують внески та здійснюють інші обов’язкові платежі в установленому порядку та терміни.

 

5. Учасники змагань

Учасниками змагань є аматорські команди Волинської області.

Система проведення змагань визначається в залежності від числа команд-учасниць. Матчі проходять в одне коло за системою кожен з кожним за календарем, визначеним АМФВ і сформованим після жеребкування. Зустрічі Кубку Волинської області та Кубку міста складаються на кожному етапі з одного матчу, господаря майданчика визначає сліпий жереб.

Команда-учасниця змагань під егідою АМФВ зобов’язана подавати усю необхідну інформацію по своєму складу гравців до АМФВ, а також подати в оголошені терміни заявку на участь у турнірі у вигляді:

- повністю заповненого бланку заявки за підписом офіційного представника, підписів гравців, печатки лікаря, а також контактними телефонами офіційних представників,

- ксерокопії паспорта кожного гравця (перша та друга сторінки, прописка)

- у разі відсутності печатки лікаря на бланку заявки – окрема заява від кожного гравця формату: „Я, _____________, паспорт ___________________, зобов’язуюсь не висувати ніяких претензій організаторам змагань у разі не передбачуваного отримання мною травми. Усю відповідальність за своє здоров’я та життя я беру на себе”.

 

6. Визначення місць команд у турнірній таблиці

За перемогу у матчах чемпіонату команді нараховується три очки, за нічию – одне очко, за поразку очки не нараховуються.

Місця команд у чемпіонаті та першостях визначаються за такими показниками, отриманими в усіх матчах:

а) більша кількість набраних очок;

б) більша кількість перемог; 

в) краща різниця забитих і пропущених м’ячів;

г) більша кількість забитих м’ячів.

У випадку рівності зазначених показників, у двох і більше команд, перевагу отримують команди, які у матчах з усіма конкурентами мають кращі показники:

а) більша кількість перемог в особистих зустрічах;

б) більша кількість перемог у всіх матчах; 

в) краща різниця забитих і пропущених м’ячів у всіх матчах;

г) більша кількість забитих м’ячів у всіх матчах.

У випадку рівності і цих показників, місця команд визначаються жеребкуванням, що проводить представник АМФВ. 

 

7. Нагородження

Нагородження переможців і призерів чемпіонату та Кубку з міні-футболу (футзалу) проводить Асоціація міні-футболу Волинської області, управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської ОДА, комітету по фізичній культурі та спорту Департаменту молодіжної політики і спорту Луцької міської ради згідно із заявками на участь у турнірі.

Команда, що посіла перше місце у чемпіонаті Волинської області або чемпіонаті міста Луцька, отримує звання „Чемпіон Волинської області” або, відповідно, „Чемпіон міста Луцька”, нагороджується дипломом встановленого зразка та кубком. Футболісти та офіційні представники команди нагороджуються золотими медалями, та дипломами встановленого зразка.

Команди, що посіли друге та третє місця, нагороджуються дипломами встановленого зразка. Футболісти та офіційні представники команд нагороджуються відповідно срібними та бронзовими медалями.

Команда, що перемогла у фіналі Кубку Волинської області або фіналі Кубку міста Луцька, нагороджується кубком, дипломом встановленого зразка.

За результатами проведення чемпіонату Волинської області або чемпіонату міста Луцька визначаються лауреати сезону в номінаціях: „Кращий гравець”, „Кращий воротар”, „Кращий бомбардир”, „Кращий захисник”, які отримують спеціальні дипломи та кубки.

 

8. Умови проведення змагань

Матчі чемпіонату та кубку тривають два тайми по 20 хвилин з 10-хилинною перервою. У разі завершення основного часу кубкового матчу внічию призначається серія пенальті (по 5 ударів, гравцями у строго визначеному порядку, у разі нічийного рахунку – до першого промаху).

У протокол матчу вноситься не більше 15 гравців однієї команди.

Команди, що беруть участь у змаганні, зобов’язані мати два комплекти ігрової форми різного кольору. Якщо команди, що зустрічаються, мають ігрову форму однакового кольору, змінює форму та команда, яка є номінальним гостем. 

На футболці гравця обов’язково повинен бути номер, відповідний тому номеру, який зазначений у протоколі матчу. Одночасно неможливо внести в одній команді у протокол декілька гравців під одним номером. Якщо номер на футболці гравця, який прийматиме участь у даній грі, не відповідатиме номеру того-ж гравця у протоколі матчу, даний гравець буде дискваліфікований на одну гру (результат зустрічі залишиться незмінним).

 

9. Арбітраж та інспектування матчів

Арбітраж та інспектування здійснюється арбітрами та інспекторами, рекомендованими суддівським комітетом АМФВ та затвердженими АМФВ.

За 20 хвилин до початку матчу представники команд зобов’язані внести в протокол прізвища та імена гравців, заявлених на даний матч, вказати номера, під якими гравці прийматимуть участь у грі.

Інспектор матчу у випадку серйозних конфліктів, що мали місце в грі чи по її закінченню, терміново повідомляє про це Президента АМФВ і вживає усіх необхідних заходів для збереження доказів.

 

10. Протести

Керівники команди, які подають протест зобов’язані відразу після закінчення гри попередити арбітра про подачу протесту. Короткий зміст протесту фіксується в протоколі гри. Письмові протести повинні бути вичерпно мотивовані і підписані керівниками команд та передані АМФВ не пізніше ніж за 12 годин після закінчення гри. Несвоєчасно подані протести не розглядаються. Протест розглядається лише після оплаті у розмірі 50 (п’ятдесят) гривень на рахунок АМФВ.

 

11. Перенесення гри

Рішення про перенесення гри приймає суддівська бригада, інспектор та представник АМФВ, присутній на грі. Перенесення можливе за форс-мажорних обставин, як-то технічні проблеми із залом, освітленням, необхідною технічною базою. У разі домовленості двох команд учасниць матчу, можливе перенесення зустрічі на інший день, але для кожної команди - не більше двох разів за змагання.

 

12. Дисциплінарні санкції

Керівники, футболісти та тренери команд, що беруть участь у змаганні, зобов’язані виконувати усі вимоги даного регламенту, виявляючи при цьому високу дисципліну, організованість, толерантність до офіційних осіб, арбітрів, суперників, представників засобів масової інформації та глядачів.

Керівники команд несуть повну відповідальність за поведінку своєї команди і не мають права втручатися у дії арбітрів.

У випадку недисциплінованої поведінки кількох футболістів та/або офіційних представників однієї з команд, а також будь-яких інших осіб, що виконують будь-яку місію від імені даної команди за рішенням головного арбітра матч може бути припинений.

Командам, що не з’явилися на гру, спізнилися більше ніж на 30 хвилин від зазначеного початку зустрічі або залишили поле до того, як пролунав фінальний свисток, зараховується поразка з рахунком 0:5 . При цьому дана команда сплачує 200 (двісті) гривень на рахунок АМФВ. Команда, яка повторно не з’явилася на гру, до участі в змаганнях не допускається, а заявковий внесок не повертається.

Якщо команда, яка припинила участь у змаганнях, провела половину та більше ігор, то даній команді в матчах, які залишились, зараховується поразка з рахунком 0:5, а команді-суперниці, відповідно, перемога з рахунком 5:0. Якщо команда, яка припинила участь у змаганні, провела менше половини ігор – її результати анулюються.

Дискваліфікація гравців за проступки, які були допущені підчас проведення матчів:

- за повторне порушення після отримання попередження в одній грі (друга „жовта” картка) - 1 гра;

- за „фол останньої надії” - 1 гра;

- за грубу гру з ризиком нанесення травми супернику - 2 гри;

- за образливі жести, слова на адресу партнера, суперника, арбітрів, офіційних осіб та глядачів - 1 гра;

- за нецензурні вирази на адресу суперника, арбітрів, офіційних осіб та глядачів - 1 гра;

- за удар суперника, партнера по команді, під час або після гри – до кінця змагання;

- за грубу гру з нанесенням важкої травми – до кінця сезону;

- за напад на арбітрів, офіційних осіб - до кінця сезону;

- за перші 3 (три) „жовті” картки, отримані у змаганні - 1 гра;

- за кожні отримані наступні 2 (дві) „жовті” картки - 1 гра.

За участь у грі незаявленого, дискваліфікованого або вилученого гравця, команді, в якій виявлене дане порушення, зараховується поразка з рахунком 0:5, а команді-суперниці - перемога 5:0.

Облік карток ведуть представники АМФВ.

За недисципліновану поведінку офіційних осіб команд-учасниць (згідно заявкового листа на участь у змаганні), а саме:

- нецензурну лайку в сторону арбітрів, інспектора та інших офіційних осіб АМФВ,

- систематичне невдоволення суддівськими діями (відповідно до рапорту арбітра та інспектора матчу),

ці офіційні особи відстороняються від виконання своїх обов’язків (керування командою) на дві гри під час проведення змагання, а також сплачують до АМФВ штраф у розмірі 100 (сто) гривень у термін, не пізніше ніж до початку наступної календарної гри за участю своєї команди. У разі несплати штрафу, команді буде зарахована технічна поразка з рахунком 0:5, а командні-суперниці – перемога 5:0.

У разі вибігання на майданчик запасних гравців та офіційних представників команди-учасниці змагань задля запобігання ігровому процесу (зупинка гравця-суперника, який прямує до пустих воріт, вибивання м’яча, який котиться у пусті ворота), команді-порушниці зараховується гол, а винний гравець або офіційний представник отримує червону картку і повинен сплатити до АМФВ штраф у розмірі 100 гривень. 

Матч не дограється з причин:

- втручання в нього третіх осіб, у тому числі вболівальників;

- недисциплінованої поведінки футболістів однієї чи обох команд;

- присутності на майданчику в складі однієї або обох команд менше ніж 3 футболістів.

 

13. Маніпулювання результатом матчу

1.  Матч, результат якого викликає сумнів щодо дотримання командами-суперницями принципів спортивної боротьби, розглядає АМФВ на основі наданих матеріалів. 

2.   Під час розгляду матчу Комісія може використовувати:

      а) відеозапис матчу;

      б) висновок арбітра;

      в) рапорти інспектора;

      г) письмову заяву офіційних осіб АМФВ, представників команд.

3.   Будь-які пропозиції щодо стимулювання команди, окремих або групи осіб у будь-якій формі для досягнення результату за підсумками матчу в інтересах третьої сторони – заборонено і підлягає застосуванню дисциплінарних санкцій.

4. У разі виявлення будь-якої пропозиції до офіційної особи або представника клубу від свого імені або від імені третьої сторони щодо маніпулювання результатом матчу, до особи і/або клубу застосовуються дисциплінарні санкції, які визначає АМФВ.

Переглядів: 1204 | Додав: futsalvolyn | Рейтинг: 0.0/0 |
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Лічильник

Copyright MyCorp © 2024