Асоціація міні-футболу (футзалу) Волинської області
Середа, 08.05.2024, 05:38
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
АМФВ
Головна » 2010 » Березень » 11 » Жіноче свято на «Арена Cіті»
Жіноче свято на «Арена Cіті»
11:24


6 березня у Луцьку в рамках святкування Міжнародного жіночого дня в спорткомплексі «Арена-сіті» відбувся ІV міжнародний турнір з футзалу серед жінок-аматорів «Королеви залу». Організаторами турніру виступили – Асоціація міні-футболу (футзалу) Волині, ВОЦФЗН «Спорт для всіх» та Спортивна асоціація працівників ЗМІ Луцька. Турнір відбувся за  підтримки: Луцької міської ради, Волинської обласної організації політичної партії «Сильна Україна»,Торгової марки «Всеволодівські делікатеси», Рекламного агентства «Еліанс», готелю «Лучеськ» та мережі спортивних магазинів «Олімп».

У змаганнях взяли участь команди: «NRG» (Київ), «Тома» (Володимир-Волинський), «Спартак» (Брянськ), «Полісянка-Педколедж» (Сарни), ДЮСШ (Ковельський р-н) та ФК «Легіон» (Луцьк). Не змогла потрапити до нас на турнір попри подану заявку та сутки простою на українсько-польській митниці польська команда, та команда з м. Мінська(Білорусь).Так співпало, що саме ці змагання, які традиційно присвячуються Жіночому Дню, стали першими для чудового ігрового майданчику, що відкрився в «Арена-сіті» що знаходиться в спортивно-розважальному комплексі «Адреналін-Сіті». Дівчата-учасниці навіть були присутніми на урочистому освяченні спорткомплексу! На церемонії відкриття з привітанням виступив заступник Луцького міського голови, керуючий справами Луцької міської ради Микола Іванюк.  Відбіркові ігри проходили в двох підгрупах за круговою системою для визначення учасників півфіналів. Далі учасниці грали за «олімпійською» системою.

 

«Легіон» (Луцьк) – «Спартак» (Брянськ) – 1:2 (0:1)

Голи: 1:0 Акулова 10, 1:1 Хомич 13, 1:2 Акулова 20

В цій грі забивали лише капітани, і два голи «у роздягалку» від Іветти Акулової отримали наші дівчата. Обидві команди розпочали з обережної розвідки, проте в першому таймі росіянки мали  більше нагод для взяття воріт лучанок, але на висоті була голкіпер «Легіону» Аня Алі. Лише перед перервою наш воротар не змогла врятувати команду від голу. У другому таймі «смугасті» зібралися і почали гостріше атакувати, а відтак після чергового удару по воротах спартаківок м яч влучив у штангу, а першою на добивання встигла капітан «Легіону» Олена Хомич. Надалі обидві команди грали досить обережно, щоб не втратити очко, але та ж Іветта , знову ж таки під кінець матчу зуміла переграти захисників і здобути перемогу для своєї команди.

 

«NRG» (Київ) – ДЮСШ (Ковельський р-н) – 1:1 (1:1)

Голи: 0:1 Зубчик 4, 1:1 Куфтачова 6

Попередження: Смаль (ДЮСШ)

Цього року столичний  клуб привіз дещо послаблений склад: не грали досвідчені майстрині Інна Дідич та Альона Сокур, не прибула до Луцька Анна Трєгубова. Проте новенькі гравці киянок виглядали досить впевнено, тим більше, що в команди нарешті з явився тренер Олександр Абрамов. Голи булро забито на початку зустрічі, а надалі команди обмінювалися гострими випадами і хоча волинянки мали більше нагод для взяття воріт, бездоганна гра воротаря NRG Наталі Шерембетової зводила нанівець усі зусилля ковельчанок.

 

«Тома» (Володимир-Волинський) – «Легіон» (Луцьк) – 2:3 (1:2)

Голи: 0:1 Здига 2, 0:2 Хомич 8, 1:2 Маковецька 8, 1:3 Овсійчук 19, 2:3 Миронюк 19

Дівчата з Володимир-Волинського  інтернату для дітей-сиріт попри  свій юний вік демонстрували непогану гру. Більш досвідчені лучанки впевнено розпочали гру і вже на перших хвилинах новачок команди Катерина Здига  святкувала взяття воріт. Далі в матчі  на кожен гол «смугастих» «Тома» в ту саму хвилину відповідала  своїм, але у кінцевому підсумку переміг досвід.

 

«Полісянка» (Сарни) - «NRG» (Київ) – 3:3 (1:2)

Голи: 0:1 Проскуріна 5, 1:1 Тищук 5, 1:2 Хлонь 10, 1:3 Яковенко 17, 2:3 Мелещук 19, 3:3 Тищук 20

Цей матч запам  ятався глядачам безкомпромісністю  «полісянок» - врятувати, здавалося  б, безнадійний матч за дві хвилини  – маленький подвиг. Саме два  влучних постріли сарненських дівчат наприкінці гри дозволили педколеджу здобути очко.

 

«Тома» (Володимир-Волинський) – «Спартак» (Брянськ) – 0:5 (0:3)

Голи: 0:1 Акулова 2, 0:2 Марченко 2, 0:3 Акулова 4, 0:5 Тараскіна 18,19

На жаль у  цьому матчі наші землячки абсолютно нічого не змогли протиставити майстерності росіянок, а тому як співають у відомій пісні: «Какая боль, какая боль…»

 

ДЮСШ (Ковельський р-н) - «Полісянка» (Сарни) – 1:0 (0:0)

Голи: 1:0 Зубчик 13 (з пенальті)

За цією грою уважніше за всіх спостерігали дівчата  з «NRG», адже у випадку нічиї з рахунками 2:2, 3:3 і так далі, киянки вибували з подальшої боротьби за головний трофей. Нульова нічия або перемога будь-якої команди виводила гравців з Київа на другу позицію у підгрупі і дозволяла грати у півфіналі. Ковельчанки не стали спокушувати долю і зробили усе можливе для того, щоб вийти у фінальну частину з першої позиції.

 

ПІВФІНАЛИ

«Спартак» (Брянськ) - «NRG» (Київ) – 1:1 (0:0) 3:4 (по пенальті)

Голи: 0:1 Акулова 16, 1:1 Проскуріна 19

Драматичне протистояння двох рівних команд стало окрасою  турніру. Киянки на останніх хвилинах зуміли вирвати право на серію  післяматчевих пенальті, а тому на цій позитивній хвилі достроково, трьома влучними шестиметровими пострілами вибороли собі участь у фіналі.

 

«Легіон» (Луцьк) - ДЮСШ (Ковельський р-н) – 1:6 (1:2)

Голи: 0:1 Смаль 4, 0:2 Зубчик 8, 0:1 Смаль 4, 1:2 Назарчук 10, 1:3 Смаль 13, 1:4 Зозуля 16, 1:5 Зубчик 17, 1:6 Смаль 20

Попередження: Бабарика Н. (ДЮСШ)

На момент півфіналу «Легіон» зазнав відчутних втрат: не змогли продовжити грати двоє гравців основи Вікторія Жаловага та Катерина Здига. Проте «легіонерки» і не думали здаватися – молода зміна якнайкраще проявила себе: 16-річна Руслана Назарчук потужним ударом зі штрафного скоротила розрив у рахунку до мінімального, але наприкінці першого тайму травму отримала капітан команди Олена Хомич і «Легіон» не встояв.

 

Матч  за 3-тє місце

«Легіон» (Луцьк) – «Спартак» (Брянськ) – 2:4 (0:2)

Голи: 0:1 Акулова 2, 0:2 Марченко 3, 0:4 Акулова 15, 17 1:4 Коробка 19, 2:4 Овсійчук 20

Попередження: Кихтюк (Легіон)

Втомлений попереднім матчем, з капітаном на лаві запасних, «Легіон» виходив на свій останній матч в цьому турнірі. «Спартаківки»  вирішили швидко скористатися з цього  і вже за три хвилини мали комфортну перевагу у два м ячі. Після такого початку тренеру «смугастих» довелося змінити воротаря – надто втомленою виглядала Аня Алі. Іванка Галагдіна, яка зайняла пост номер один, намагалася довести, що вона за майстерністю не поступається своїй подрузі по команді, а відтак відстояла «всуху» перший тайм, а у другому, упіймавши м яч, ногою відправила його до воріт суперниць настільки сильно, що колезі довелося вступати у гру, але першою на добиванні була Яна Овсійчук. На жаль, лучанкам не вдалося отримати бронзові нагороди цього турніру і третє місце посіли наші гості з Росії.

 

ФІНАЛ

ДЮСШ (Ковельський р-н) – «NRG» (Київ) – 1:0 (1:0)

Голи: 1:0 Зубчик 13

Попередження: Проскуріна (NRG)

Фінальний матч викликав пожвавлення на трибунах, адже, як і завжди, Київ привіз потужну групу підтримки, яка увесь час тішила глядачів дружним скандуванням та веселими віршованими експромтами. Місцеві глядачі, звичайно, підтримували ковельських землячок. Гра була досить рівною, хоча більше нагод для взяття воріт було у волинянок. А долю матчу було вирішено ударом Ольги Зубчик зі штрафного. Оля не стала очікувати, коли м’яч буде встановлено на 10-метрову позначку (на той момент у киянок набралося командних фолів на дабл-пенальті) і влучно пробила з місця порушення. Надалі гра йшла за переваги ковельчанок, але збільшити розрив у рахунку не вдалося.

Отже, за підсумками турніру перше місце ,золоті медалі та звання «Королеви залу-2010» посіла команда «ДЮСШ» (Ковельський р-н) з чим ми, усі чоловіки Волині дівчат щиро вітаємо , друге «NRG» з Києва, а бронзові медалі поїхали в Брянськ(Росія) з дівчатами «Спартака». На церемонії нагородження дівчата з Володимир-Волинського інтернату для дітей-сиріт, команди«Тома» отримали комплекти ігрової форми від власника ТМ «Всеволодівські делікатеси» Олега Дмитрука , а Генеральний спонсор змагань Волинське обласне об єднання політичної партії «Сильна Україна» ( весь чоловічий керівний склад міської та обласної організації якої був присутній на змаганнях та активно підтримував у кожному матчі наших волинянок) подарував цінні подарунки гравцям команди-переможниці , а також нагородив кращих гравців турніру. Ними стали: кращий бомбардир – Іветта Акулова «Спартак» (Брянськ), кращий гравець – Олена Проскуріна «NRG» (Київ), наймолодший гравець – Євгенія Черкашина і за волю до перемоги приз отримала Олена Хомич з луцького «Легіону».

Переглядів: 1029 | Додав: futsalvolyn | Рейтинг: 0.0/0 |
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Лічильник

Copyright MyCorp © 2024