Асоціація міні-футболу (футзалу) Волинської області
Четвер, 09.05.2024, 18:13
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
АМФВ
Головна » 2010 » Лютий » 8 » Відкрито школу футбольних арбітрів
Відкрито школу футбольних арбітрів
10:22


Дата 4 лютого 2010 року стало стала знаковою в історії Волинського футболу. Стараннями обласної федерації футболу та її керівника Василя Столяра вперше відкрито школу футбольних арбітрів Волині. 20 перших слухачів розпочали навчання у новоствореному учбовому закладі, аби після закінчення школи поповнити лави служителів футбольної Феміди.

На прес-конференції з нагоди урочистості голова суддівського комітету ФФВ Ігор Школьний зауважив, що кропітка робота з пошуку молодих арбітрів почалася ще три роки тому, але була малоефективної попри всі старання. Відтепер, на думку одного з старійшин суддівського цеху, наступив історичний момент, коли нова генерація, отримавши професійну підготовку та здавши іспити, зможе значно підвищити рівень обласного арбітражу та дозволить підготувати арбітрів для обслуговування матчів всіх рівнів – від чемпіонату області до прем’єр-ліги і вище.

Призначений виконуючим обов’язки директора школи футбольних арбітрів суддя 1 категорії Віталій Дмитрук розповів присутнім, що на слухачів учбового закладу чекає серйозна начальна програма розрахована на 360 навчальних годин. Лекції з теорії читатимуть як місцеві фахівці, так і метри суддівського корпусу – Шандор, Іщенко, Хіблін та інші. До послуг викладачів та студентів школа обладнана сучасною технікою, яка дозволить використовувати у роботі відеоматеріали та новітні методики. Також молодим арбітрам доведеться здати психологічні тести та пройти нелегкий курс фізичної підготовки.

Окрім футбольного навчального курсу слухачам школи буде прочитано близько 30 годин лекцій з правил міні-футболу (футзалу) та пляжного футболу, адже в області відчувається дефіцит фахівців і в цих видах спорту.

За три-чотири місяці буде оголошено черговий набір слухачів у школу футбольних арбітрів Волині, і кожен бажаючий, незважаючи на стать та ігровий досвід може спробувати себе у суддівській справі. Відчути себе причетним до великої  ГРИ та здобути футбольну славу Вотро, Коліни, Бузакі, Спіріна або Іванова, можна цілком реально, отримавши свою першу суддівську кваліфікацію та сертифікат про закінчення школи футбольних арбітрів Волині.

Переглядів: 958 | Додав: futsalvolyn | Рейтинг: 3.0/3 |
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Лічильник

Copyright MyCorp © 2024