Асоціація міні-футболу (футзалу) Волинської області
Середа, 08.05.2024, 21:18
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
АМФВ
Головна » 2010 » Січень » 25 » З кожним туром все цікавіше та цікавіше
З кожним туром все цікавіше та цікавіше
12:16


Два чергових тури чемпіонату Луцька остаточно заплутали ситуацію у турнірній таблиці. Спрогнозувати результати матчів стає дедалі важче, адже практично всі команди готові створювати сенсації ледь не в кожній грі. Команди-учасниці мають різну кількість очкових здобутків, але смак перемоги змогли відчути повним складом вищої ліги.

В останньому турі справжньою гольовою феєрією розродилися бомбардири команд, сукупно назабивавши аж чотири покери, один з яких був п’ятигольовим.

3 тур (23 січня)

АДРЕНАЛІН СІТІ – ІСІДА – 4:2 (1:2)

Голи: Главацький, 16, О.Чепелюк, 24, Бобилев, 25, Данилюк, 40 – Заболотний, 7, Оленяк, 20.

На 39-й хвилині Володимир Бобилев (АС) не реалізував пенальті.

Попередження: Фігель, 17, Рибковський, 49 (обидва – Ісіда), І.Чепелюк, 36, Данилюк, 39 (обидва – Адреналін Сіті).

Судді: Байсарович, Матвіюк.    

Матч діючих чемпіонів області з одним із претендентів на лідерство у першості міста виправдав сподівання вболівальників на цікаве видовище. Сорок хвилин ігрового часу промайнули, як одна мить, подарувавши прихильникам міні-футболу чудовий трилер.

На сьомому колі суддівського хронометру героєм ігрового епізоду став ветеран «Ісіди» Ігор Заболотний, котрий потужним ударом розкоркував ворота Дмитра Дувакіна. Після цього чорно-білі мали ще декілька нагод для взяття воріт, але кіпер першолігового «Шанс-Авто» шансів, даруйте за тавтологію, суперникам не дав. За чотири ж хвилини до закінчення тайму «Ісіда» припустилася дитячої помилки при розташуванні оборонців під час виконання біло-червоними штрафного удару. Залишений без опіки Андрій Главацький, з гострого кута зрівняв рахунок зустрічі.

Проте підопічні Олександра Колодяжного не розгубилися і на вдалий стандарт «Адреналіну» відповіли влучним пострілом зі штрафного Володимира Оленяка. За мить пролунав свисток і команди відправилися на перепочинок.

Пауза у грі більше пішла на користь тренеру «Адреналіну» Юрію Кмитко, який вніс корективи у гру своєї команди. На четвертій хвилині другого тайму молодший з Чепелюків – Олександр, скористався нагодою та з під захисника чітко вразив дальній кут воріт суперника, а за мить бомбардир «адреналінівців» Володимир Бобилєв вивів свою команду вперед.

«Ісіда» пішла вперед, намагаючись вирвати бодай нічию, але припустившись при тому фатальних помилок. За півтори хвилини до свистка «ісідівці» заробили шостий фол, хоча голкіпер чорно-білих відбив «пушку» Бобилєва з дабл-пенальті. Але герой дебюту поєдинку Ігор Заболотний при позиційній атаці 5 в 4 «обрізався» і нападнику «Адреналін Сіті» вже ніхто не міг завадити поставити гольову крапку у цьому напруженому та цікавому протистоянні.

ЛИЩЕ – ЗМІНА – 3:1 (2:0)

Голи: Романчук, 2, 12, Ковб, 39 – Воробей, 23.

Судді: Вол.Журибіда, Дмитрук.    

У матчі одвічних друзів-суперників, котрі неодноразово виступали на змаганнях одним колективом, від перших хвилин перевага була на боці авторів гучної сенсації стартового матчу чемпіонату – клубу «Лище». Команда, якою опікується Олександр Блищук, з перших хвилин запропонувала супернику відкритий та швидкий футзал. Вже на 2-й хвилині Тарас Романчук забив швидкий гол, аби за 10 хвилин вдруге засмутити суперників.

Рахунок 2:0 зберігся до перерви, а комбінаційна гра «Зміни» навіть близько не була схожа на минулорічну тріумфальну ходу у кубковому турнірі. Гравці в зеленій формі припускалися елементарних помилок як в нападі, так і в захисті.

На початку другої половини гри досвідчений Віктор Воробей елегантно перекинув воротаря номінальних господарів майданчика, тим самим відродивши інтригу матчу. Але протягом ігрового часу, що залишався, команда білих була значно ближче до збільшення рахунку, аніж «Зміна» до нічиєї. Розв'язка наступила на останній хвилині, коли Андрій Ковб втік на побачення з кіпером гостей і не схибив. 3:1 – цілком заслужена перемога команди «Лище».

ВЕТЕРАН-ЛУЧЕСЬК - ВОТРАНС-ЛСТМ – 3:4 (1:2)

Голи: Кохановський, 18 (з 10-метрового), 22 (з пенальті), Чабан, 40 – Чабан, 2 (у власні ворота), Шпак, 20, Перванчук, 27, Єфремов, 29.

Попередження: Бурковський, 28, С.Круковець, 40 (обидва – Ветеран-Лучеськ).

Судді: Чисюк, Мищук.

Центральний матч третього туру, в якому зустрічалися лідер чемпіонату з одним з претендентів на титул чемпіона області байдужим не залишив нікого. Адреналіну, не плутати з однойменною командою, вистачило всім. Гравцям, суддям і вболівальникам. На 100-й секунді матчу після автоголу Леоніда Чабана «Вотранс» повів у рахунку, але скористатися гольовою перевагою не зумів.

Після цього гра перетворилася на суцільні протиборства, в яких біло-чорні стабільно набирали фоли. Декілька разів лікарю доводилося зупиняти кров у гравців, які не жаліючи власних ніг билися за кожний клаптик ігрового майданчика. Навіть ледь відновившийся після важкої травми транспортник Сергій Матюк не уникав жорстких стиків. Проте правилами міні-футболу жорстка гра чітко регламентується і за дві хвилини до відпочинку «Ветеран» отримав право на дабл-пенальті. Граючий тренер синіх Василь Кохановський на сто відсотків скористався слушною нагодою зрівняти рахунок.

Рівний рахунок протримався лише хвилину. Сергій Шпак потужним пострілом у ближній кут відновив гандикап своєї команди в один гол, а за мить пролунав свисток на перерву.

На початку другою двадцятихвилинки м’яч знайшов руку Ігора Кривого у власному карному майданчику і суддя вказав на шестиметрову позначку. Штатний пенальтист Василь Кохановський не залишив шансів Юрію Волошину, вдруге за гру зрівнявши рахунок.

Доля бойового поєдинку вирішилася на останніх хвилинах. Спочатку Дмитро Перванчук замкнув простріл з лівого флангу атаки влучним ударом, а після штрафного удару Леонід Єфремов практично зняв питання про переможця – 4:2 на користь «Вотранс-ЛСТМ».

Проте Леонід Чабан з команди ветеранів, вдівши майку кіпера, за 50 секунд до закінчення матчу забитим м’ячем повернув інтригу та реабілітувався за прикрий автогол у дебюті. Останні миттєвості пройшли надто нервово, а поведінка кількох гравців клубу «Ветеран-Лучеськ» стала причиною зборів контрольно-дисциплінарної комісії для винесення штрафних санкцій.      

ХОРОШИЙ СМАК – УНІВЕРСИТЕТ-УКРАЇНА – 2:4 (1:3)

Голи: Кравчук, 19, Мартинюк, 31 – Шевчик, 5, 6, 21, Конон, 9.

На 32-й хвилині Максим Лисенко не реалізував 10-метровий.

На 36-й хвилині Олег Кравчук не реалізував 10-метровий.

Попередження: Лисенко (ХС), 21.

Судді: Попко, Юхименко.

Минулорічний чемпіон Луцька та володар кубку міста цього року не схожий сам на себе. Після поразки від «Ісіди» фанати «Хорошого смаку» чекали від своїх улюбленців тільки перемоги над студентами, але події у матчі збентежили навіть самих оптимістичних.

Рівно чверть першого тайму на майданчику спорткомплексу ВНУ точилася рівна боротьба, аж поки Анатолій Шевчик не видряпав у центрі м’яча у суперників і не відправився у рейд до воріт суперника, де потужним пострілом у дев’ятку відкрив рахунок. Не встиг третій арбітр записати ім’я автора голу, як все той же Шевчик вдало завершив гольову комбінацію своїх партнерів.

На дев’ятій хвилині Максим Конон не розгубився перед воротами червоно-синіх, забивши третій гол. Запахло сенсацією. «Хороший смак» вже багато років дві гри поспіль не програвав. Але всі намагання схилити шальку терезів фортуни на свій бік підопічним Сергія Романюка були безуспішними. Зловив свою гру молодий голкіпер «Університету» Павло Сечінський, котрий декілька разів виручив свою команду. Але і він не зміг перешкодити майстерності Олега Кравчука, котрий наприкінці тайму таки розмочив ворота студентів.

На початку другої половини гри Анатолій Шевчик оформив хет-трик і «смаківцям» довелося все розпочинати з початку. В середині періоду Іван Мартинюк скоротив відставання у рахунку до двох м’ячів, а студенти збільшили рахунок у цифрах табло, де фіксуються командні фоли. Коли їх стало п’ять, інтрига матчу суттєво збільшилась. У червоно-синіх з’явився реальний шанс врятувати гру. Але дві спроби зрівняти рахунок з десятиметрової позначки так і залишилися спробами. Після цієї поразки шанси «Хорошого смаку» відстояти звання чемпіонів міста стали фактично примарними.

 

4 тур (24 січня)

ВОТРАНС-ЛСТМ – ХОРОШИЙ СМАК – 9:4 (6:3)

Голи: Чорнуха, 2, В’юник, 5, 14, Курінов, 8, 23, Перванчук, 11, 31, Шпак, 16, Махнюк, 32 – Лисенко, 8, 18, 20, 37.

Попередження: Назаровець, 37 (ХС).

Судді: Вол.Журибіда, Попко.

Минулого сезону анонс такого матчу викликав у вболівальників відчуття ласого видовища, в якому безкомпромісність боротьби була гарантована, а ім’я переможця стовідсотково непередбачуване.

Але часи змінюються. Минулої неділі практично всі фахівці одноголосно прогнозували крупну перемогу «Вотранс-ЛСТМ», без страху помилитися. Щоправда боротьба на майданчику була запекла, проте хто стане переможцем двобою питання не вставало.

На 2-й хвилині Ігор Чорнуха відкрив рахунок у матчі. Далі транспортники постійно атакували, а «Хороший смак» намагався гостро контратакувати. В цих ігрових «гойдалках» більш вдалими виявилися біло-чорні. Протягом 3 хвилин вони реалізували два стандарти. Спочатку Андрій В’юник відзначився після розіграшу штрафного, а пізніше Олександр Курінов після кутового загнав м’яч в сітку воріт суперника.

Швидкості ще збільшилися і Максим Лисенко з «Хорошого смаку» скоротив відставання рахунку, замкнувши гострий простріл з правого флангу. Спроба розвинути успіх при розіграші штрафного закінчилася «обрізкою» і вотрансівець Дмитро Перванчук відновив превагу у три м’ячі.

Двічі смаківець Володимир Гапон мав нагоду забити гол, але в обох випадках свою майстерність демонстрував капітан-голкіпер номінальних господарів майданчика Юрій Волошин. А в одному з контвипадів Андрій В’юник по центру від десятиметрової позначки поцілив у нижній кут. Сергій Шпак не вперше продемонстрував вміння виконувати стандарти і прямим ударом вразив ворота «Хорошого смаку».

Стараннями смаківця Максима Лисенка рахунок пред перервою став більш-менш пристойним. Спочатку в атаці Максиму вдалося продавити Сергія Матюка – 2:6, а після порушення Петра Назарука пробити зі штрафного і стінку, і кіпера.

Після перепочинку гольовий конвеєр продовжився починаючи з 3-ї хвилини. Олександр Курінов влучно пробив по воротах на третій хвилині другого таму, а за 8 хвилин Дмитро Перванчук оформив дубль. А за мить курйозний гол смаківцям організували Юрій Волошин та Ігор Махнюк. Перший рукою закинув м’яч у штрафний майданчик суперника, а другий у повітрі переграв воротаря «Хорошого смаку». Гіркоту поразки підсолодив той таки Максим Лисенко, оформивши у цій грі перший покер туру.

Тринадцятий матч чемпіонату де-факто підтвердив той факт, що в сезоні 2010 буде новий чемпіон Луцька з міні-футболу (футзалу).

ВЕТЕРАН-ЛУЧЕСЬК – ЗМІНА – 3:9 (0:4)

Голи: Азовський, 25, 39, Чабан, 27 (з пенальті) – Лінніков, 6, 11, 22, 30, Третяк, 9, 28, 34, 36, Семенюк, 17.

Попередження: Комзюк, 33 (ВЛ).

Вилучення: Комзюк (ВЛ).

Судді: Дмитрук, Матвіюк.

У протистоянні одного з лідерів першості з записним аутсайдером сталася чергова міні-сенсація. Знекровлений дискваліфікаціями клуб ветеранів футболу був розгромлений послабленою (пропускали гру Віталій Тележинський та Микола Мельник) «Зміною». Після першого тайму в суддівському протоколі значилися неймовірні 4:0 на користь зелених. В затяжній атаці «Зміни» на початку гри Віктор Лінніков знайшов можливість для влучного пострілу. Пізніше Володимир Третяк повторив технічний елемент свого партнера по команді, збільшивши перевагу. Далі Віктор Лінніков у боротьбі за відскок м’яча виявився розторопнішим за захисників «Ветеран-Лучеська».

Досвідчений гравець синіх Олександр Нікітін не використав вихід сам на сам з голкіпером «Зміни», а ось Олександр Семенюк свій шанс зробити рахунок розгромним використав на всі 100%. Закінчення тайму пройшло в нервовій боротьбі з великою кількістю моментів у володіннях Олександра Мосійчука, але голкіпер зелених впевнено захищав ворота і помилок не припускався.

На початку другої половини зустрічі Віктор Лінніков записав на свій рахунок хет-трик, а Юрій Азовський з ветеранської команди зміг розмочити рахунок. За кілька хвилин Леонід Чабан з пенальті ще скоротив рахунок. Здалося, що «Ветеран» зможе переломити хід поєдинка. Але невгомонний Віктор Віктор Лінніков такі оформив покер, дозволивши цю процедуру повторити пруткому Володимиру Третяку на прізвисько «Пістон». Останню ж гольову крапку у матчі поставив Юрій Азовський – 3:9, а його колега по команді Ярослав Комзюк склав невеселу компанію Сергію Круковцю та Василю Кохановському

дискваліфікованим у попередніх матчах, отримавши червону картку за недисципліновану поведінку.

ІСІДА - ЛИЩЕ  – 3:5 (2:4)

Голи: Назарук, 14, Кривицький, 18 (з 10-метрового), Іваницький, 29 – Казьмирук, 2, 5, 17, Романчук, 6, Піскаровський, 38.

Попередження: Ковб, 29 (Лище).

Вилучення: Філь, 39 (Лище).  

Судді: Мищук, Юхименко.

Вже на звичній 2-й хвилині (тренери зверніть увагу) рахунок у матчі було відкрито. Микола Казьмирук з команди «Лище» почав відновлювати сценарій гри «Вотранс-ЛСТМ» - «Хороший смак». Через три хвилини, як і в першому матчі ігрового дня, Микола вдруге заставив суддю-хронометриста перекинути табличку з цифрою 2. На цьому хронологічні повторення закінчилися, адже за хвилину Тарас Романчук третє розчарував фанатів «Ісіди» потужним ударом в кут воріт, які захищав Андрій Назарук.

Але саме Андрій став героєм наступного епізоду, коли рукою закинув м’яч у рамку свого колеги по амплуа Артема Даніеляна, повторивши подвиг Юрія Волошина, з тією відмінністю, що шкіряний під час гольової траєкторії торкнувся лише рук кіпера.

В ендшпілі тайму команди обмінялися голами. Спочатку Микола Казьмирук оформив хет-трик, а пізніше Валентин Кривицький скоротив відставання чорно-білих у рахунку до двох пунктів.

На 9-й хвилині другої двадцятихвилинки Іван Іваницький до мінімуму звів перевагу лищинської команди, але невдовзі Віталій Піскаровський встановив остаточний рахунок. Враження від цікавого двобою зіпсував Роман Філь, який за 20 секунд до фінального свистка отримав червону картку за неспортивну поведінку, вдруге за чемпіонат наразившись на дискваліфікацію.


АДРЕНАЛІН СІТІ - УНІВЕРСИТЕТ УКРАЇНА – 8:4 (5:2)

Голи: Бобилєв, 8, 10, 12, 18, 27, Ніщин, 19, Сечінський, 30 (у власні ворота), Повідзьон, 31 (у власні ворота) – Повідзьон, 7, Конон, 9, 32, Шевчик, 38 (з 10-метрового).

Попередження: Шевчик, 25, Портянко, 36.

Судді: Байсарович, Мищук.   

В останньому матчі туру від початку запахло сенсацією, коли за рівної гри футзаліст студентської команди Олександр Повідзьон відкрив рахунок. Проте «Адреналін Сіті» знадобилося лише 50 секунд, щоб за відсутності тренера Юрія Кмитка, не зіпсувати турнірне становище. Володимир Бобилєв вкотре підтвердив реноме кращого бомбардира першої ліги України, забивши зі штрафного. За мить Максим Конон відновив інтригу і «Університет Україна» повів з рахунком 2:1. Щоправда не надовго.

 За справу знову взявся Володимир Бобилєв. Починаючи з 8-ї хвилини першого тайму до 7-ї другого, Володимир п’ять разів влучав у ворота, дописуючи бали у протокол змагань серед бомбардирів. В цей проміжок часу ще встигли вкластися два авто голи студентів, які не змогли встояти перед гольовою феєрією «адреналінівців».

Студентам вдалося трішки поправити гольову різницю. Максим Конон та Анатолій Шевчик з пенальті скоротили відставання у рахунку, але матч врятувати вже не могли.

Загалом результативність матчів двох останніх турів вражає, даруючи вболівальникам незабутні миттєвості луцького міні-футболу.

                                      І          В         Н         П         М                    О

1. Вотранс-ЛСТМ     4          3          1          0          23 – 13            10

2. Лище                       4          3          0          1          12 – 10            9

3. Адреналін Сіті       4          3          0          1          23 – 13            9

4. Ветеран-Лучеськ  4          2          0          2          14 – 16            6

5. Ісіда                          4          1          1          2          15 – 15            4

6. Зміна                       4          1          0          3          19 – 25            3

7. Хороший смак       4          1          0          3          17 – 24            3

8. Університет             4          1          0          3          12 – 20            3

Бомбардири: 11 – Володимир Бобилєв (Адреналін Сіті), 9 – Максим Лисенко (Хороший смак), 7 – Віктор Лінніков (Зміна).

 

Чергового вік-енду оргкомітет змагань запрошує усіх шанувальників міні-футболу до спортивного комплексу Волинського національного університету імені Лесі Українки у суботу о 12.00 та в неділю о 14.00 на матчі чергових турів чемпіонату Луцька. 

Переглядів: 1025 | Додав: futsalvolyn | Рейтинг: 5.0/3 |
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Лічильник

Copyright MyCorp © 2024